Blog solutions

De meeste blogs op ICT-websites gaan vaak over ontwikkelingen op ICT-gebied, iets waar we graag van op de hoogte blijven. Op zich logisch, want dat is waar wij, als techneuten, vaak onze interesses hebben liggen. Toch zal deze blog niet gaan over de cloud, big data of artificial intelligence. Ik wil het met jullie graag hebben over een ander belangrijk aspect van je werk namelijk je privéleven. 

Iedere ICT’er die gebruik maakt van LinkedIn maakt het tegenwoordig mee. Je wordt benaderd door een recruiter, talentscout of headhunter. Er wordt gevraagd of je interesse hebt in een openstaande vacature bij een bedrijf. Jij past helemaal in het plaatje en staat al met één been binnen. Persoonlijk ben ik hier niet zo van. Als je het ergens prima naar je zin hebt, waarom zou je dan verkassen? Laatst vroeg zo’n recruiter aan me wat ik belangrijk vind in mijn functie als project engineer. Ze schetste me wat voorbeelden als salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en dat soort zaken. Ik heb haar geantwoord dat ik de balans tussen werk en privé misschien nog wel het belangrijkste vind. 

Zoals elk bedrijf doelen heeft heb je als persoon natuurlijk ook doelen. Zowel in je werk als in de privé situatie. Soms is het echter wel fijn als je werkgever ook iets in je privé doelen kan betekenen.

Komend jaar zal ik aan de start staan bij Skate4air om 100 km te gaan schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk. Doel hiervan is om mensen met taaislijmziekte (Cystic Fibrosis) een normaal leven te kunnen geven.  

Voor iemand die nog nooit geschaatst heeft, vergt dit natuurlijk trainingsarbeid. Nu kun je je voorstellen dat dit tijd kost. Kostbare tijd als je naast je werk ook nog een gezinnetje hebt met 2 jonge kinderen en voorzitter bent van een voetbalclub. 

Aangezien in de zomer de schaatsbaan zijn deuren dicht houdt, is fietsen een goede alternatieve training. Ik sprak met onze directeur over mijn doel om 100 km te schaatsen en de reden hiervan. Om tijd te besparen in mijn toch al drukke privéleven leek het me een goed plan om met de wielrenfiets naar het werk te gaan om zodoende toch wat kilometers in de benen te krijgen. Natuurlijk is het dan wel fijn om even te douchen voordat je weer aan het werk gaat. Helaas was er geen douche beschikbaar in ons pand. 

Een werkgever die dan meedenkt en aanbiedt om een nooddouche te plaatsen en er zo aan bijdraagt om mijn doel te behalen is dan heel helpend. 

Daar maakt Cliënt ICT Groep voor mij het verschil. 

Dit soort dingen maken de keuze voor een werkgever voor mij ontzettend belangrijk.  

Het gezond meedenken in privé situaties, je de ruimte geeft en ook de mens achter de werknemer ziet. Een gezonde, tevreden werknemer is voor de werkgever immers veel meer waard dan iemand die privé niet lekker in zijn vel zit. Een uurtje meer of minder, maakt dan niet uit, vanuit beide kanten.  

Dus voor iedereen die dit leest; jij maakt de keuze of je een nummertje bent in je bedrijf en of je gerespecteerd wordt als mens. 

Carrière is belangrijk maar raak vooral privé niet uit het oog. De juiste combinatie zorgt voor de beste resultaten; zowel op het werk als thuis. 

Wil jij ook een bijdrage leveren aan mijn sponsoractie om mensen met CF weer kans op een normaal te geven, klik dan op: https://www.skate4air.nl/actie/arnogeboers 

En voor alle recruiters; ik zit voorlopig nog uitstekend op mijn plek bij Cliënt ICT Groep

Brochure aanvragen

Wil jij ook de wereld voor blijven? Vraag dan nu de brochure aan. Je ontvangt deze brochure digitaal.

Aanvragen

Afspraak maken

Voor een persoonlijke kennismaking nemen we graag rustig de tijd. Zullen we daarom eerst een afspraak maken?

Afspraak maken

Op deze website worden functionele en analytische cookies gebruikt. Op deze manier zorgen wij dat de website naar behoren functioneert.

Lees meer