Blog solutions

De hersentjes van mijn twee koters zijn uitgerust met razendsnelle zelflerende software. Dat maakt mij ineens tot softwaredeveloper en hiervoor heb ik niet op school gezeten! Ik weet niets van programmeren. ‘Gelukkig’ hebben we een multidisciplinair team dat bestaat uit mijn man en ik, opa’s, oma’s, ooms, tantes, vrienden, kennissen, het kinderdagverblijf én het consultatiebureau dat de uiteindelijk voortgang bewaakt. Door het ontwikkelteam worden er regelmatig ontwerpfoutjes gemaakt. We doen ons best om deze foutjes snel op te sporen en te herstellen. Echter, het komt regelmatig voor dat er ‘damage control’ moet plaatsvinden, om verdere schade te voorkomen. Een goed voorbeeld is het avondeten.

De software ‘eten’ zit vol ‘errors’ en loopt regelmatig vast. Zodra de koters aan tafel moeten zitten, een bord vol heerlijk vers en gezond voedsel voorgeschoteld krijgen, gaat de software volledig over de flos. We hebben verschillende proeftuinen en pilots geprobeerd, maar het lek komt niet boven tafel. Wat wel boven tafel komt is een hoop gedoe. Door ‘damage control’ kan voorkomen worden dat het bordje op de grond gekieperd wordt, maar het resultaat is onbevredigend. Ook de overige leden van het team falen. In eerste instantie lijkt het goed te gaan en eet de koter bij oma wel haar boterham mét korstjes op. Maar bij het avondeten blijkt ook daar dat de software ‘bugs’ heeft en de groente de weg naar binnen niet weet te vinden. De feedback die we van de bijna 4-jarige koter krijgen is ‘ik lust geen groente, wel pap’. Op basis van inzichten hebben we nu de volgende stap/sprint gezet: ‘Je moet je eten in ieder geval proeven, anders geen Pieter Konijn-filmpje voor het slapengaan’. Deze aanpassing blijkt effect te hebben op de software ‘eten’. Helaas vindt de andere 1,5 jarige koter Pieter Konijn niet interessant en heeft deze aanpassing niet het gewenste resultaat. De kleine dreumes wil gewoon lekker met haar handen eten en de boel proeven en voelen, oftewel ‘leren door doen’. Dat is toch ook veel leuker en eigenlijk zouden we allemaal weer eens lekker moeten knoeien, voelen, ervaren en beleven.

Conclusie: al doende, met kleine stapjes, boeken we succes en is het aan tafel gezellig, ook al moeten we daarna de stofzuiger pakken. Laat die software maar lekker vastlopen, er wordt al genoeg geprogrammeerd.

Brochure aanvragen

Wil jij ook de wereld voor blijven? Vraag dan nu de brochure aan. Je ontvangt deze brochure digitaal.

Aanvragen

Afspraak maken

Voor een persoonlijke kennismaking nemen we graag rustig de tijd. Zullen we daarom eerst een afspraak maken?

Afspraak maken

Op deze website worden functionele en analytische cookies gebruikt. Op deze manier zorgen wij dat de website naar behoren functioneert.

Lees meer