Referenties
Zorg Groep Elde ZGE

Zorg Groep Elde ZGE

Samen werken aan ICT

‘What doesn’t kill you makes you stronger.’ Als ooit deze Engelse  tegeltjeswijsheid van toepassing is, is het op de relatie tussen Zorggroep Elde en Cliënt ICT Groep. Het inregelen van de nieuwe ICT-omgeving van de Brabantse zorginstelling verliep niet op rolletjes. Door echter met elkaar in gesprek te blijven en kritisch naar elkaar te durven zijn, werd het traject weer heel snel vlot getrokken, met als resultaat een goed functionerende ICT-omgeving en een relatie die volgens Hans Wijgers, directeur Finance, Control en ICT binnen ZGE, inmiddels tegen een stootje kan.

“Natuurlijk was het een traject dat heel veel heeft gevraagd van de direct betrokkenen”, verhaalt Wijgers.  “Maar ik heb nooit het gevoel gehad dat het niet goed zou komen. Alleen bleken de keuzes die we hadden gemaakt om de nieuwe Citrix-omgeving binnen onze organisatie goed te implementeren niet goed realiseerbaar. Met als gevolg dat we gaandeweg steeds meer afweken van datgene wat we voor ogen hadden. Door echter uiteindelijk weer vast te houden aan de ICT uitgangspunten in het ICT-beleidsplan, zoals we dat hadden opgesteld en de kennis en ervaring van de mensen van Cliënt zijn we weer op het juiste spoor terecht gekomen en hebben we vervolgens binnen relatief korte tijd met gezamenlijke inspanning een prachtig eindresultaat gerealiseerd.”

Functioneel ICT

De ICT-omgeving van ZGE is er één waar menig collega-organisatie jaloers op mag zijn. Wijgers: “Het is een omgeving waarin functionaliteit voorop staat. In onze organisatie moet ICT ondersteunend zijn aan onze bedrijfsprocessen. Daar zijn we heel scherp op en dat hebben we ook dusdanig vastgelegd in een ICT-beleidsplan. Een plan waar we aan vasthouden, maar wat wel de mogelijkheid geeft om de kansen die ICT biedt optimaal te benutten.” Als voorbeelden noemt Wijgers het digitale uren-registratiesysteem dat met Windows Smartphones wordt gedaan en de laptops en tablets die de specialisten ouderengeneeskunde  gebruiken om een directe toegang middels telewerken  te hebben tot het digitaal patiëntendossier. Wijgers: “Dat zijn toepassingen die het werk voor onze mensen in het veld vergemakkelijken. Daar is ICT voor bedoeld. Wat wij dan ook heel belangrijk vinden is dat onze ICT-omgeving ‘lean en mean’ is. Wij gebruiken automatisering zo optimaal mogelijk en proberen alle functionaliteiten van de pakketten zoveel mogelijk uit te nutten. Dat betekent een relatief kleine, maar uiterst efficiënte Windows-omgeving die naar volle tevredenheid functioneert.”

Sterke relatie

En dat samen met de systeembeheerders van Elde en de professionals van Client ICT Groep. Wijgers: “medewerkers van Client dragen zorg voor het tweedelijns beheer. Daarnaast is Client voor ons een ideale sparringpartner in het algemeen. Regelmatig houden wij zaken tegen ze aan en dan komen ze eigenlijk altijd met een goed doordacht advies. Zo zijn we op dit moment bezig een WIFI-omgeving te realiseren in een van onze locaties. Daar trekken we dan samen in op en dat werkt heel erg goed. Alleen daarom al ben ik blij dat we onze samenwerking hebben gecontinueerd. De klik die we vanaf het begin hadden met Client betaalt zich nu dubbel en dwars terug.”  

Brochure aanvragen

Wil jij ook de wereld voor blijven? Vraag dan nu de brochure aan. Je ontvangt deze brochure digitaal.

Aanvragen

Afspraak maken

Voor een persoonlijke kennismaking nemen we graag rustig de tijd. Zullen we daarom eerst een afspraak maken?

Afspraak maken

Op deze website worden functionele en analytische cookies gebruikt. Op deze manier zorgen wij dat de website naar behoren functioneert.

Lees meer